Diaspora

Comisia Europeană se pozează de 3 MILIOANE de EURO

Comisia Europeană a cheltuit aproape 3 milioane de euro pentru fotografii şi imagini video cu comisarii săi. În intervalul dintre sfârșitul anului 2019 și aprilie 2023, Comisia Europeană a alocat 2,75 milioane de euro pentru realizarea de fotografii și imagini video cu membrii săi, conform informațiilor furnizate joi de agenția dpa, citată de Agerpres. Această sumă a fost dezvăluită în contextul răspunsului oferit de Comisie la o întrebare adresată de un europarlamentar care face parte din partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Cheltuielile efectuate în cadrul acestei legislaturi au inclus fonduri alocate pentru angajarea fotografilor, cameramanilor și artiștilor make-up. Aproximativ 95% din aceste cheltuieli au fost direcționate către salarii și costurile legate de deplasări.

 

"Acoperirea fotografică a activităţilor membrilor este esenţială pentru informarea cetăţenilor cu privire la activitatea Comisiei şi asigurarea transparenţei", a scris Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie.

 

Hahn a subliniat necesitatea documentării fotografice a diverselor evenimente, precum întâlniri, vizite oficiale, conferințe și evenimente de presă desfășurate la Bruxelles, dar și în timpul vizitelor oficiale ale comisarilor în străinătate.

O defalcare a costurilor individuale pentru comisari nu a fost posibilă, a adăugat el.

 

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: