Social

Comisarii de mediu anunță controale la primării. Ce verifică!

Comisarii de mediu vor demara acțiuni de control la primăriile din județ, primele vizate fiind cele care nu au luat măsuri pentru ecologizarea zonelor cu deșeuri. Administrațiile locale pot obține bani ușor pentru astfel de acțiuni, în cadrul unui program al Administrației Fondului pentru Mediu. 

 

Comunele, orașele, municipiile, județele, dar și asociațiile de dezvoltare intercomunitară mai au timp să aplice pentru obținerea de finanțare în vederea curățării terenurilor de gunoaie. ”În urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a decis prelungirea campaniei naționale "Curățăm România" până pe 31 mai 2022! Începând cu 1 iunie, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînțeles, primele vizate de aceste controale”, a transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj. 

 

Suma maximă care poate fi acordată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru finanțarea unui proiect, cu condiția încadrării în bugetul Programului, se stabilește în funcție de numărul locuitorilor la nivelul unității administrativ teritoriale solicitante.

Vizualizări: 1,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: