Politică

Ciucă: Sunt discuţii în coaliţie pentru a comasa unele alegeri

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Târgu Jiu, că sunt discuţii în coaliţie pentru comasarea alegerilor de anul viitor.

Ciucă a declarat că mai multe runde de alegeri ar bloca luni de zile activitatea guvernamentală. Premierul a precizat că subiectul este discutat cu PSD, iar sondajele arată că 80% dintre români nu își doresc mai multe rânduri de alegeri.

„Sunt discuţii pe care le-am generat şi noi, şi Partidul Social Democrat, în urma sondajelor pe care le-am solicitat şi din care rezultă foarte clar, şi nu este greu de înţeles pentru nimeni, că patru-cinci runde de alegeri ne vor ocupa cel puţin şase-şapte luni de zile. Dintr-un an nu ne putem permite să pierdem atât de mult timp. Ca atare, o gândire raţională faţă de modul în care reuşim să comasăm unele dintre alegeri, nu ştim care deocamdată, şi să le ducem într-un interval de timp care să nu ne afecteze activitatea executivă, va fi o decizie foarte bună. Cetăţenii, în proporţie covârşitoare, peste 80%, îşi doresc să nu mai avem un număr atât de mare de alegeri”, a spus Ciucă.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: