Politică

Cine îi va lua locul lui Florin Cîțu la șefia PNL

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, susține că Florin Cîțu nu mai are nicio autoritate în partid, fiind președinte ”doar de formă”. Crede că în primăvară partidul va avea un nou lider, în persoana europarlamentarul Dan Motreanu.

”Florin Cîțu se crede încă președintele PNL, dar, în fapt, nu mai este… Ca să fii președinte îți trebuie nu doar ștampila, ci și autoritatea, care se bazează pe încrederea celorlalți, iar PNL nu mai are încredere în Florin Cîțu”, a spus Valeriu Stoica într-un interviu.

Acesta a spus că lipsa de autoritate în partid îl face nul și în discuțiile cu partenerii de coaliție. “Florin Cîțu e un președinte gol de conținut. Întrebarea e cât va rămâne PNL în situația actuală. Dacă va rămâne pana la alegerile următoare ar însemna un dezastru pentru liberali. Deja PNL și-a pierdut o bună parte din electorat prin coaliția cu PSD. Cu cât ramane mai mult în această situație, cu atât mai mare va fi eșecul in 2024”, a prezis liberalul.

Valeriu Stoica nu îl vede pe Ciucă președinte la PNL și explică de ce. “Ar trebui ca în primăvară să-și aleagă un nou președinte. Un președinte care să aibă sprijinul partidului, să fie rezultatul unor alegeri corecte și să exprime voința partidului. Și nu e vorba doar despre un președinte, ci despre o echipă credibilă. De aceea, nu cred că Nicolae Ciucă e o soluție miraculoasă. Poate să fie președintele PNL, dar nu e suficient fără o echipă care să redea încrederea în PNL”, a declarat Stoica într-un interviu pentru SpotMedia.

În opinia fostului lider liberal, Dan Motreanu are cele mai mari șanse să fie ales presedinte al PNL.

Dan Motreanu este europarlamentar și președintele PNL Giurgiu, care a fost cea mai performantă organizație la alegerile parlamentare din 2020. În plus, Dan Motreanu a fost șeful de campanie al președintelui Iohannis la ultimele alegeri prezidențiale.

Vizualizări: 2,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: