Eveniment

Cine ar putea fi femeia decedată în Cheile Sohodolului!

O femeie care a dispărut anul trecut din Hunedoara ar putea fi persoana decedată în Cheile Sohodolului și ale cărei oseminte au fost descoperite duminică de un turist. 

Un turist a semnalat duminică autorităților că a descoperit un schelet uman în apropiere de Inelul Doamnei, pe un traseu ce este parcurs într-o oră și jumătate de la intrarea în Cheile Sohodolului. Anchetatorii au mers la fața locului și au ridicat probe, dar încă nu au stabilit identitatea persoanei decedate și nici cauza morții.

Totuși, există unele indicii după ce s-au găsit la fața locului, câteva haine și un rucsac în care se aflau pastile antidepresive. 

Criminaliștii care au efectuat măsurători au ridicat de la fața locului fragmentele osoase care erau împrăștiate, cel mai probabil, de animalele sălbatice. 

Șeful Salvamont, Sabin Cornoiu, a precizat că se bănuiește că sunt rămășițele umane ale unei femei, dar nu se poate stabili acum cauza decesului. "Nu credem că dificultatea traseului i-a creat probleme femeii. Poate avea anumite probleme medicale şi efortul a fost mult prea mare pentru ea, dar din ce am văzut la faţa locului ea a stat într-un loc, s-a odihnit, şi-a pus rucsacul pe un copăcel, deci a stat ceva timp acolo. Poate a simţit o oboseală, poate o afecţiune medicală. Bănuim că rămășițele umane sunt ale unei femei, după resturile capilare pe care le-am mai găsit, dar oasele sunt dezgolite de piele și de carne. Probabil se află aici de la începutul iernii și nu au fost văzute până acum pentru că traseul nu a fost circulat mult, atât timp cât a avut zăpadă pe el și nu era chiar în zona potecii", a spus Sabin Cornoiu.

Șeful Salvamon a precizat că traseul nu este unul riscant: "Zona este accesibilă, antrenantă, nu este riscantă, dacă se menține poteca. În lateralul potecii, la câțiva zeci de metri sunt acele abrupturi ale cheilor, dar din poziția în care am găsit oasele și bagajele pe care le avea persoana respectivă, care erau atârnate de un copăcel, ne-am dat seama că persoana a rămas în acel loc. Poate se va reuși ca în baza acestor oase să se tragă o concluzie privind cauza morții. Cu siguranță scheletul este de foarte mult timp acolo pentru că, repet, oasele sunt curățate perfect de absolut orice. Într-adevăr, cei de la poliție au făcut cercetări, s-au uitat în bagajele ei. Acolo au găsit pastile, dânșii au comunicat că erau antidepresive".

Polițiștii au comunicat că au ridicat de la fața locului, pe lângă oseminte, și un rucsac, precum și câteva articole de îmbrăcăminte. 

Poliția efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru stabilirea identității persoanei, precum și a cauzelor și împrejurărilor în care a survenit decesul, a transmis IPJ Gorj.

Vizualizări: 15,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: