Social

Cinci cazuri de scarlatină în Gorj

Au apărut primele cazuri de scarlatină în unitățile de învățământ din județul Gorj. Cinci copii au fost diagnosticați cu această boală contagioasă. Scarlatina se manifestă prin febră, amigdalită acută și o erupție de culoare roșu intens, la nivelul pielii.

La doar două luni de la începerea școlii, au fost raportate primele cinci cazuri de scarlatină în rândul elevilor și copiilor de grădiniță. Potrivit unor informații din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, copiii diagnosticați până acum sunt de vârste mici, de 4 și 5 ani, iar unul dintre ei are 13 ani. 

Nu toate cazurile au ajuns și până la urechile celor de la Inspectoratul Școlar Gorj. Așa se face că reprezentanții instituției susțin că în atenția lor au fost aduse, până acum, doar două cazuri. Este vorba despre copii de grădiniță.

„Există două cazuri de scarlatină, identificate în urma testării rapide, în rândul preșcolarilor din județul Gorj. Facem precizarea că acești 2 preșcolari nu au fost identificați în urma testării de laborator. Se așteaptă confirmarea testării în laborator, unitatea respectivă fiind în vacanță în această săptămână. A fost efectuată dezinfecția spațiilor de învățământ din unitate de către o firmă specializată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Scarlatina este o boală contagioasă care se transmite, în special pe cale aerobă, prin mucus sau salivă.

Vizualizări: 1,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: