Actualitate

Cere demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a cerut public demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara, după ce orașul pe care îl păstorește a rămas fără agent termic de două săptămâni.

Primarul Florin Oancea i-a acuzat pe directorul general Samuel Dioane şi pe administratorul special Cristian Roşu de "incompetenţă" şi "rea-voinţă". Asta deoarece echipa de conducere a CEH a direcţionat tot cărbunele extras din Valea Jiului spre Termocentrala Paroşeni şi nu spre cea de la Mintia, care putea produce agent termic şi pentru populaţia din oraş.

"Devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia, iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie! Dioane Samuel şi Roşu Cristian: Demisia!", a scris Oancea.

Liberalul Florin Oancea a adăugat că se va adresa şi forurilor statutare ale partidului de la nivel naţional pentru a-i demite pe cei doi conducători ai CEH "în regim de urgenţă", ţinând cont de faptul că Dioane şi Roşu sunt membri ai PNL.

Termocentrala Mintia s-a oprit, pe 5 martie, din cauză că nu mai avea cărbune pe stoc. Din acest motiv, circa 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură. 

Vizualizări: 1,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: