Actualitate

CEO nu mai are cu ce intra în piața de energie

Energia pe cărbune începe să nu mai conteze în piața de energie, pentru că nu mai sunt capacități. Duminică, doar 660 MW intrau în sistem, echivalentul a două blocuri energetice de la Complexul Energetic Oltenia.

Compania din Gorj mai are, teoretic, opt grupuri energetice, dintre care unul este în modernizare de nouă ani.

Alte patru sunt indisponibile la această oră. Este vorba de grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, oprite accidental, și de grupurile 6 Rovinari și 5 Turceni, care sunt în reparații planificate.

Practic, are doar trei grupuri pe care le poate porni, iar situația asta va mai dura.

Grupul 3 Rovinari, oprit accidental pe 26 mai, nu va mai fi pornit niciodată, pentru că la 1 iunie era planificată închiderea lui definitivă.

Grupul 7 Turceni, oprit accidental pe 22 mai, va intra de la 1 iunie în conservare, dar din nou nu este clar în ce condiții va mai fi pornit și dacă asta se va mai întâmpla.

Reparația planificată la grupul 6 Rovinari va dura până la finalul acestei luni, iar cea de la grupul 5 Turceni va dura până pe 3 iulie.

Cu alte cuvinte, Complexul Energetic Oltenia moare încet și sigur, iar salariaților nu le rămâne decât să spere în rezolvarea problemei pensionărilor. Ce vor face generațiile tinere?, asta nu mai știm.

Vizualizări: 3,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: