Actualitate

CEO, fără buget aprobat de Guvern

Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al Complexului Energetic Oltenia nu se află nici astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. 

Ceea ce știm însă, e că producția de energie a Complexului Energetic Oltenia scade dramatic în acest an și că Dan Plaveti, actualul manager al companiei, a fluturat în fața sindicaliștilor un proiect de buget care stabilește producerea a doar 6,8 TW, o producție de energie vizibil diminuată față de anul trecut, când ținta în bugetul CEO era de 10 TW.

Astfel, în aceste condiții va fi o și mai mare scădere a producției de cărbune, o închidere de capacități și o scădere a numărului de salariați. Deși BVC al CEO, pe 2023, nu are aprobarea Guvernului, în baza lui au fost negociate măririle salariale acordate angajaților companiei, cu data de 1 aprilie. Dacă proiectul de buget va fi, sau nu, modificat, vom afla probabil luna viitoare.

 

În schimb, Guvernul va aproba astăzi, printre altele, bugetul Hidroelectrica, Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" - S.A. Constanţa, pentru Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, bugetul Companiei Naţionale LOTERIA ROMÂNĂ S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei și al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Vizualizări: 3,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: