Actualitate

CEO arde pământ cu gaz ca să producă pierderi

Descriere dură făcută activității Complexului Energetic Oltenia de un fost salariat al companiei, care a lucrat zeci de ani în termocentrala din Rovinari.

Iată ce a scris Doru Crăete pe pagina de socializare: “Azi m-am întâlnit cu un tablotar cazan din vechea gardă a meseriașilor. Mi-a zis că am ajuns, la o funcționare ca cea din foto, să se consume 10.000 NMc de gaz/oră! Practic s-a revoluționat termoenergetica: se arde “pământ” cu megasuport de gaz ca să se producă ce?: pierderi! Și-o să fie și mai bine!”.

Din păcate, ăsta este adevărul, iar la această situație au contribuit mulți. Sunt și probleme care vin din urmă, de când asociațiile așa-zis de mediu au blocat carierele miniere, dar și cele care țin de managementul prezent.

Nu s-a făcut descopertă la timp, s-a exploatat ca în postavă, iar acum este greu să înaintezi cu utilajele. Și mulți șefi de cariere spun că nu fac descopertă, că până ajung la cărbune, vine ordinul de închidere.

Greu să faci un plan de management, dacă pe de o parte ai un plan de restructurare care te închide în câțiva ani, iar pe de altă parte un cor de politicieni care știu ei că lignitul are viitor, dar nu ne spun și nouă pe ce se bazează.

Vizualizări: 6,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: