antiVirale

Cei mai buni lăutari din Oltenia se întrec la Târgu Cărbunești

O nouă ediție a Festivalului de muzică lăutărească „Gena Bârsan” va avea loc la Târgu Cărbunești marți, 29 august, de la ora 17.00, la Centrul Cultural „Tudor Arghezi”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” și Centrul Cultural „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești. Festivalul de muzică lăutărească „Gena Bârsan” ediția a XVII-a are două secțiuni: tarafuri și rapsozi.

Premiile sunt acordate de: Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Marele Premiu; Consiliul Local și Primăria Târgu Cărbunești – Premiile I (tarafuri și rapsozi), 2 premii speciale la tarafuri; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj – Premiile II (tarafuri și rapsozi) și Premiile speciale la rapsozi; Școala Populară de Artă – mențiunile de la tarafuri; Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” – Premiul III de la tarafuri, Premiul III la rapsozi și cele trei mențiui de la rapsozi. Centrul Cultural „Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești va acorda premiul special „Alită Pițigoi”, precum , precum și diurna pentru participanți, invitați, juriu, colaboratori.

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: