Social

Cea mai proastă achiziție de la FCU Craiova

FCU Craiova l-a cumpărat, în septembrie, pe atacantul nigerian Ibrahim Jibril cu 250.000 de euro dar achiziția s-a dovedit a fi unul dintre cele mai proaste transferuri ale oltenilor. 

Jibril era golgeter în Republica Moldova, fiind adus pentru a-l înlocui pe principalul marcator de atunci de la FCU Craiova, Andrea Compagno, care fusese vândut la FCSB cu 1,5 milioane de euro. Deși era prezentat ca un vârf cu reale calități și așteptat cu mari speranțe de fanii olteni, Ibrahim Jibril n-a confirmat investiția și nu s-a impus în lot, evoluând destul de puțin și sub așteptări. Conform statisticii gsp.ro africanul a bifat doar două jocuri în Liga 1, în octombrie, în care a adunat numai 47 de minute pe teren intrând din postura de rezervă și având zero realizări. "Ibrahim Jibril a mai jucat 4 minute în meciul cu Dinamo, 0-0, din Cupa României. În total 51 de minute jucate. La un calcul simplu reiese că pentru fiecare minut jucat de fotbalistul nigerian Adrian Mititelu a plătit 4.900 de euro", au calculat analiștii gsp.

Acolo unde jucase anterior, la FC Sfântul Gheorghe Suruceni, marcase 10 goluri în 31 de meciuri.

Jibril a semnat cu FCU Craiova un contract valabil 4 sezoane, gruparea din Suruceni păstrând și o clauză care îi garantează 20% dintr-un eventual viitor transfer.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: