Actualitate

Ce tip de conducere au noile firme ale CE Oltenia

Cele 10 firme tip SpV, înființate de Complexul Energetic Oltenia în parteneriat cu OMV și Tinmar, nu vor avea conducere duală, ca firma mamă.

Astfel, în timp ce CE Oltenia are Adunare Generală a Acționarilor, Consiliu de Supraveghere și Directorat, noile firme vor avea administrare în sistem unitar, cu consiliu de administrație format din trei persoane.

Primii membri ai consiliilor de administrație vor avea mandat de doi ani.

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a explicat că prin noile firme vor fi realizate investițiile în parcurile fotovoltaice și grupurile pe gaze. “Primul pas parcurs deja la final de an 2021 a fost atragerea de investitori pentru realizarea noilor capacităţi (8 parcuri fotovoltaice şi 2 grupuri energetice pe gaz), iar în 2022 îşi urmează cursul etapele pentru finalizarea cu succes a procesului de constituire a societăţilor mixte de tip SPV pentru proiectele pentru care au fost desemnaţi ofertanţii selectaţi.

CE Oltenia derulează o serie de demersuri pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare astfel încât, imediat ce sunt constituite societăţile mixte (SPV), să se poată derula cu rapiditate etapele pentru implementarea efectivă a noilor investiţii”, a spus Burlan într-un interviu pentru Capital.

Vizualizări: 3,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: