Actualitate

Ce șanse sunt ca cei 1800 de angajați să continue la CEO!

Marți se anunță o zi importantă pentru cei aproximativ 1800 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia cărora le expiră contractele la finele acestei luni.

Liderii de sindicat spun că oamenii au șanse de peste 50% să-și continue activitatea în cadrul producătorului de energie de la Gorj, chiar dacă ar putea exista posibilitatea ca oamenii să fie trimiși la Minprest pe salarii mult mai mici.

Reprezentanții salariaților spun că au discutat cu parlamentarii de Gorj despre problema angajaților și au primit asigurări că lucrurile se vor rezolva. „Am avut discuții cu parlamentarii din Gorj și am primit informația că, acel amendament la Ordonanța 27 care privește Complexul Energetic Oltenia, a fost băgat în toate cele 3 comisii care se vor întruni marți și va intra miercuri în Plenul Camerei Deputaților și toți și-au arătat susținerea. Sper ca promisiunile parlamentarilor să fie onorate, atunci, problema celor 1800 de angajați o să fie rezolvată cu certitudine. Asta este singura varianță și este apanajul Parlamentului să modifice această Ordonanță de Urgență, sper că nu am fost atât de naiv și să fi fost păcalit eu și colegii mei. Eu zic că sunt șanse de peste 50% ca oamenii să rămână la CEO”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Amendamentul la care face referire Căldărușe se referă la creșterea bugetului de salarii de la CEO, iar păstrarea celor 1800 de angajați depinde de acest lucru. 

Parlamentarii de Gorj Weber, Manta și Rujan au depus un amendament și speră că va fi adoptat până miercuri, astfel, cei 1800 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia să beneficieze de prelungirea contractului de muncă.

Vizualizări: 4,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: