Actualitate

CE Oltenia vrea să reducă timpul pierdut cu reviziile și reparațiile în cariere

CE Oltenia vrea să cumpere o macara autopropulsată pe pneuri, de minimum 65 de tone. Utilajul va fi folosit în carierele miniere, în cadrul activităților de mentenanță. Peste 4.3 milioane lei a alocat compania energetică pentru această achiziție. 

”Este necesară pentru realizarea la termen și în condiții de calitate a lucrărilor de mentenanță preventivă și corectivă, în vederea menținerii parametrilor tehnici de exploatare cu asigurarea implicită a funcționării în condiții de siguranță a principalelor utilaje de mare capacitate din dotarea Sucursalei Miniere”, scrie în anunțul de achiziție.

În caietul de sarcini se mai arată că prin această achiziție se vor reduce perioadele de staționare ale utilajelor pe perioada desfășurării lucrărilor de revizii sau reparații. ”Societatea Complexul Energetic SA, respectiv Sucursala Minieră Tg. Jiu nu are în dotare o astfel de instalație de ridicat, fapt ce îngreunează activitatea de mentenanță preventivă și corectivă a utilajelor de mare capacitate din dotarea subunităților, achiziția automacaralei ducând la reducerea substanțială a staționărilor datorate lucrărilor de revizii și reparații, incidente și accidente tehnice”, se arată în caietul de sarcini. 

Macaraua va fi livrată la UPRUM Rovinari, în maximum 4 luni de la înregistrarea contractului. Furnizorul va trebui să instruiască macaragii companiei energetice în ceea ce privește funcționarea utiliajului de ridicat. 

Furnizorul va fi desemnat în urma unei licitații deschise, la care termenul de depunere a ofertelor este 25 august, pe platforma națională de achiziții. Ofertele vor fi deschise în aceeași zi. 

 

Vizualizări: 6,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: