Actualitate

CE Oltenia, săptămâna adevărului

Primele negocieri ale sindicatelor cu noua administrație a Complexului Energetic Oltenia vor avea loc peste numai două zile, pe 7 martie.

Liderii sindicali au așteptări mari de la ședința mixtă administrație - sindicate, în care managerul Dan Iulius Plaveți ar trebui să le prezinte bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.

Un proiect de buget care va răspunde la multe întrebări lansate în spațiul public în ultimele săptămâni. Una ar fi legată de soarta celor 1.600 de angajați care au contracte pe perioadă determinată, până la 30 iunie, și nu știu dacă acestea le vor fi prelungite.

O întrebare a fost legată și de disponibilizări, dacă sunt sau nu în plan pentru acest an.

Cei mai mulți salariați vor să știe cu cât vor crește salariile și primele în acest an. Sindicatele au anunțat că se vor bate pentru creșterea celor trei prime anuale la câte 4.000 de lei, iar salariile vor crește cel puțin cu o mie de lei, ca și anul trecut.

Doar că a fost o iarnă grea pentru CE Oltenia, cu producție mică de energie, în principal din cauza lipsei cărbunelui. În aceste condiții, compania a început din nou să scârțâie din punct de vedere financiar.

Toți cei trei membrii ai Directoratului CE Oltenia sunt la prima negociere cu reprezentanții celor patru federații sindicale.

 

Vizualizări: 6,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: