Actualitate

CE Oltenia redă în circuitul economic zeci de hectare de teren 

Administrația CE Oltenia are în plan să redea în circuitul economic zeci de hectare de teren. Sunt suprafețe ocupate de lucrări miniere, aferente haldei exterioare a Carierei Husnicioara Vest, din județul Mehedinți. 

Planul societății este de a reface aproape 78 de hectare de teren, afectate de activitățile miniere, situate pe raza satului Valea Copcii. Prin aceste lucrări, compania energetică vrea să reintegreze suprafețele de teren în circuitul productiv, să îmbunătățească calitatea mediului înconjurător, dar și să elimine impactul vizual negativ al zonei. 

De altfel, reabilitarea și reconstrucția ecologică a suprafețelor ocupate sau afectate de activitatea extractivă este o obligație de protecție a mediului. Pentru a merge mai departe cu acest plan, compania caută o firmă specializată care să întocmească studiul pedologic şi proiectul tehnic aferent primei etape de amenajare a respectivei suprafețe de teren.

40.000 lei a alocat CE Oltenia pentru aceste servicii. ”Studiul pedologic este necesar pentru fundamentarea proiectului general de amenajare și refertilizare a suprafeței de 77.8ha. Amenajarea tehnico-minieră este etapa necesară pentru a crea condițiile optime executării lucrărilor de regenerare a potențialului de fertilitate a terenurilor din amplasamentele haldelor de steril”, se arată în caietul de sarcini aferent acestei achiziții.

 

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: