Actualitate

CE Oltenia, obligat să se scarpine invers

Complexul Energetic Oltenia este obligat să se scarpine cu mâna stângă la urechea dreaptă. Cam asta înseamnă mutarea celor 1800 de salariați cu contracte de muncă pe perioadă determinată la Minprest.

Contractele celor 1800 expiră la finalul acestei luni, dar CE Oltenia nu le poate prelungi, deși are nevoie de oameni și are bani să îi plătească. Dar, ordonanța austerității impune companiilor de stat să nu depășească fondul de salarii de anul trecut.

Cum salariile au crescut simțitor la 1 aprilie pentru cei 11 mii de angajați, compania se vede în situația de a reduce personalul.

Minprest este însă societate la care CE Oltenia este acționar majoritar și care prestează servicii în principal pentru societatea mamă. Practic, CE Oltenia ar fi obligat să dea banii la Minprest pentru plata acestor oameni, făcând aceeași cheltuială. Doar că nu din fondul de salarii, ci din cel de investiții. 

Deja procedura de transfer a salariaților între CE Oltenia și Minprest a fost făcută, dar este posibil ca, pe ultima sută de metri, guvernul Ciolacu să modifice ordonanța austerității, iar oamenii să fie păstrați la Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 6,910

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: