Actualitate

CE Oltenia, la judecată cu USMO

Complexul Energetic Oltenia a dat în judecată Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, litigiul fiind legat de terenul pe care a fost construit hotelul Mina de la Rânca.

CEO are o cotă parte din hotel, dar nu o poate intabula, pentru că întreg terenul aparține USMO. Compania minieră a pierdut procesul la Judecătoria Novaci și a făcut recurs, care urmează să se judece la Tribunalul Gorj.

CE Oltenia are o cotă de 37% din hotel, USMO - 25%, FNME - 15% și clubul Pandurii - 23%. Dar, întreg terenul aparține sindicatelor miniere care, potrivit CEO, a refuzat găsirea unei soluții pe cale amiabilă.

“Sistemul de publicitate imobiliară prin cărți funciare nu permite deschiderea unei cărți funciare distincte care să aibă ca obiect doar construcția, si nici nu se poate înscrie ca proprietar ai construcției, în cartea funciara a terenului pe care aceasta este edificata, o alta persoana decât proprietarul terenului”, se arată în documentul de la instanță.

CE Oltenia a cerut instanței să constate că a dobândit un drept de superficie pentru folosința cotei de 37% din dreptul de proprietate asupra construcției imobilului reprezentat de Hotel Mina, situat în stațiunea montană Rânca, dar judecătorul a stabilit că cererea de chemare în judecată este neîntemeiată.

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: