Actualitate

CE Oltenia, gazda unui eveniment organizat de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a organizat joi, 5 mai, o întâlnire cu reprezentanți ai angajatorilor și ai serviciilor externe de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă din județ.  Evenimentul a fost găzduit de Complexul Energetic Oltenia.

 

Evenimentul a avut loc în contextual sărbătoririi Zilei Internaţionale a Securităţii și Sănătăţii în Muncă, marcată anual în data de 28 aprilie. De asemenea, este o zi în care mișcarea sindicală din lume comemorează Ziua Internațională a lucrătorilor decedați și răniți. Cu acest prilej, cei prezenți  la eveniment au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor de muncă, la inițiativa inspectorului șef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu.

 

Conform autorităților, la nivel mondial, în fiecare zi îşi pierd viața 6.500 de lucrători din cauza bolilor profesionale, în comparație cu 1.000 de accidente mortale la locul de muncă. Cele mai mari cauze ale mortalității sunt bolile circulatorii (31%), cancerele legate de muncă (26%) și bolile respiratorii (17%).

 

„Cu ocazia acestui eveniment aniversar, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra importanței respectării normelor de securitate și sănătate în muncă în toate domeniile și sectoarele de activitate din județul Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

 

Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: