Actualitate

CE Oltenia ar putea plăti impozite de cinci ori mai mari la Rovinari

Autoritățile locale din Rovinari - Gorj au înștiințat în scris toți cetățenii, dar și agenții economici, că vor fi majorate impozitele pentru terenurile nelucrate doi ani consecutiv, dar și pentru clădirile neîngrijite, cu până la 500%.

Au fost trimise somații la 17 proprietari de clădiri și la trei agenți economici, unul cu mai multe puncte de lucru, dar și la 80 de proprietari de terenuri atât intravilane, cât și extravilane.

Inclusiv Complexul Energetic Oltenia a primit adresă prin care i se aduce la cunoștință să nu lase terenurile și clădirile în paragină. Cei mai mulți rovinăreni au înțeles situația și remediază problemele. „În procent de 80%, au fost remediate aceste probleme. Ar mai fi 20% de făcut, aici fiind vorba de agenții economici și CEO. Interesul nostru este să nu mai avem clădiri în paragină sau neîngrijite și nici terenuri pline de mărăcini”, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, îi va cere și premierului să urgenteze aprobarea ordonanței prin care Complexul Energetic Oltenia va putea să cedeze activele pe care nu le mai folosește. “Ne gândim să îi cerem să grăbească acea procedură legată de activele și terenurile pe care Complexul Energetic Oltenia le are și pe care la ora asta cresc bălării și pasc vaci și oi. Avem o grămadă de intenții, se vor deschide axe de finanțare, vrem să facem, dar să avem pe ce să facem”, a spus primarul din Rovinari.

Vizualizări: 1,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: