Actualitate

CE Oltenia ar putea închide trei grupuri anul acesta

12 grupuri energetice avea Complexul Energetic Oltenia înainte de a începe implementarea planului de restructurare.

A închis două grupuri în 2021, a externalizat două anul trecut, iar anul acesta ar mai putea închide trei. Asta ar însemna să rămână cu doar cinci grupuri, din care doar patru funcționale, pentru că grupul 5 Rovinari este în modernizare de mulți ani și, deși are termen de punere în funcțiune septembrie 2023, cel mai probabil nu va fi pornit anul acesta.

Primele care vor intra în conservare anul acesta sunt grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni. Acesta ar fi trebuit închise la 31 decembrie 2022, potrivit planului de restructurare, dar guvernul a dat la finalul anului trecut o hotărâre prin care a amânat scoaterea din funcțiune a celor două grupuri până pe 1 octombrie 2023. Sub amenințarea că va pierde sute de milioane de euro din PNRR, guvernul se va întruni în această săptămână, pentru a scurta viața celor două grupuri.

La finalul anului va trece în rezervă de capacitate și singurul grup de la Ișalnița. Cei 550 de salariați se întreabă ce se va întâmpla cu ei, mai ales cei care nu îndeplinesc condițiile de pensionare. O parte ar putea rămâne să asigure conservarea grupului, dar deocamdată nimeni nu le poate spune nimic oficial salariaților.

 

 

Vizualizări: 4,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: