Politică

Ce anunț a făcut gorjeanul trimis de PSD în Ministerul Energiei

Ministerul Energiei a iniţiat demersurile pentru elaborarea strategiei naţionale privind producerea energiei din hidrogen, în contextul în care România se confruntă cu o criză energetică şi cu criza provocată de războiul din Ucraina, a afirmat Constantin Ştefan, secretar de stat în Ministerul Energiei, potrivit unui comunicat al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, remis, joi.

Gorjeanul susținut de PSD în funcția de secretar de stat a fost prezent la conferinţa "Modelul de piaţă în domeniul energiei electrice: funcţionalitate şi posibile amendamente", organizată miercuri de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) şi Electrica Furnizare, în parteneriat cu AFEER, ACUE, HENRO şi IRE. Conferinţa s-a desfăşurat în contextul diverselor crize care au impactat atât societatea românească în ultimii ani, cât şi domeniul pieţelor de energie electrică.

 

"Ne confruntăm în prezent cu o criză energetică la care se adaugă şi criza provocată de războiul din estul ţării noastre. Ministerul Energiei îşi propune să vină în sprijinul consumatorilor casnici şi noncasnici, prin adoptarea OUG nr. 27/18 martie 2022, privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei. Este nevoie să ne întoarcem privirea spre producătorii clasici de energie şi, în acest scop, există deja un plan de reorganizare pe termen mediu la Complexul Energetic Oltenia, prin dezvoltarea a opt parcuri fotovoltaice in situ, prin diversificarea producţiei de energie electrică, respectiv dezvoltarea unui bloc cu o putere instalată de 750 MW, a unui bloc energetic pe gaz la Işalniţa de 475 MW şi un bloc de aproximativ 850 MW la Turceni, împreună cu Işalniţa", a arătat în deschiderea conferinţei Constantin Ştefan, secretar de stat la Ministerul Energiei.

De asemenea, acesta a mai menţionat că trebuie continuate investiţiile în capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi că la Ministerul Energiei au fost iniţiate demersurile pentru elaborarea Strategiei Naţionale privind producerea energiei din hidrogen.

Vizualizări: 2,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: