Politică

Ce a aflat Grindeanu pe șoseaua de centură a Târgu Jiului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a pozat ieri pe șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, începută în 2014 și neterminată.

Grindeanu a spus că speră să poată circula la anul pe acest drum, dar de speranțe avem podul plin.

A aflat însă la fața locului că firma Secol, care a primit deja două certificate negative în ultimele luni, pentru că are lucrări întârziate, lucrează la Târgu Jiu fără contract din 15 octombrie. Bine, problabil a scos niște utilaje să vadă ministrul că se lucrează și au sperat cu toții că nu știe nimeni acest detaliu, scos la iveală de un jurnalist.

Și a mai aflat că România nu mai produce bitum, îl importă, dar de ceva vreme nu mai are de unde să îl importe, pentru că furnizorii nu mai vor să livreze. Cu scumpirile astea, nu mai vor să vândă nici ei la prețurile contractate, firmele de construcții nu pot plăti mai mult că au la rândul lor niște contracte de respectat și așa mai departe.

Așa că, sperăm să circulăm la anul pe șoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu. Avem însă nevoie de multă imaginație ca să facem asta.

Iată comunicarea ministrului: “Am verificat astăzi lucrările pe șantierul Variantei Ocolitoare Târgu Jiu. În prezent, după ce constructorul a depășit unele sincope care i-au atras inclusiv două certificate negative, mobilizarea s-a îmbunătățit. Progresul fizic a depășit 60% și mă aștept ca, în ciuda întârzierilor, anul viitor să se circule pe acest drum important atât pentru municipiul Târgul Jiu, cât și pentru economia din județul Gorj. Lucrările pe cei 20 de km, în valoare de 207 milioane de lei, sunt finanțate prin POIM”.

 

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: