antiVirale

Cât alcool are mustul

Atenție, șoferi! Vinul tânăr sau mustul, cum îi spunem cu toții, are o cantitate infimă de alcool doar în prima zi de la stoarcerea strugurilor. 

După trei sau cel mult patru zile, mustul care fermentează începe să pişte limba, prinde un gust acrişor, iar gradul de alcoolemie se duce spre 4%. Deja avem de-a face cu tulburelul, aşa că acesta nu mai este recomandat copiilor şi nici şoferilor. Cu cât trec zilele, cu atât concentraţia de alcool creşte.

Dar, mustul poate fi transformat în sirop, pe care îl puteți consuma, peste iarnă, cu apă minerală sau sifon. Pentru fiecare litru de must (recomandăm, pentru sirop, mustul roșu) aveți nevoie de 300 de grame de zahăr și de o aspirină.

Se fierbe mustul, într-un vas încăpător, timp de 60 de minute, timp în care se spumează de câte ori este nevoie. Apoi se adaugă zahărul și se amestecă, până când se topește. Lichidul cald se pune în sticle bine spălate și cu filet. În fiecare sticlă se adaugă o aspirină. Sticlele se pun una lângă alta și se învelesc bine, cu pături. După 2 zile, se pot așeza în cămară.

Mustul conține mult bor, iar acest detaliu face ca lichidul să contribuie la prevenirea căderilor de calciu.

 

Vizualizări: 668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: