Eveniment

Câștig uriaș pentru Plaveti de la CEO

Managerul Complexului Energetic Oltenia este pe cale să câștige o sumă uriașă de la firma Hidroserv, pe care a condus-o pentru câteva luni în anul 2020.

Pentru că i-a fost încetat contractul înainte de termen și nu din vina lui, a cerut Tribunalului București să dispună “obligarea administratorului judiciar la plata indemnizației variabile și a daunelor interese de 969.500 lei solicitate în baza contractului de mandat nr. 8233/06.07.2020, cu cheltuieli de judecată”.

Firma era în insolvență când Plaveti a încheiat contractul de mandat, prin administrator judiciarul CITR Filiala Bucureşti SPRL. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani, acesta fiind aprobat de comitetul creditorilor. Prin acest contract, Plaveti a fost împuternicit sa efectueze unele acte si operaţiuni specifice funcţiei de "director general", cu indeplinirea unor criterii de performanta financiara, asa cum s-au stabilit prin contract.
Contractul de mandat s-a incheiat pe o durata de 3 ani, începând cu 07.07.2020, până la 07.07.2023.

Numai că, în septembrie 2020, a fost numit un administrator special care, în martie 2021, a încetat contractul de mandat al lui Plaveti, pentru că acesta nu mai avea obiectul muncii.

Plaveti nu contestă decizia, dar se prevalează de o clauză din contract potrivit căreia are dreptul la daune, dacă i se desface contractul din motive care nu îi sunt imputabile. 

Pe cale de consecință, Plaveti a solicitat administratorului judiciar sa efectueze următoarele plaţi:
1. plata indemnizaţiei de luna martie (15 zile), respectiv 17.500 lei brut - din care sa retina impozitele si contribuţiile aferente si sa achite suma neta;
2. plata aferenta concediilor de odihna neefectuate;
3. plata indemnizaţiei variabile datorata ca urmare a îndeplinirii criteriilor de performanta financiara conform indicatorilor de performanta financiari;
4. plata daunelor interese, in suma totala de 969500 lei, calculate si solicitate conform art. 2032 C.civ coroborate cu art. 14.5, art. 9.1.3 si art. 17.4 (i) din contractul de mandat, egale cu valoarea "indemnizaţiilor brute fixe lunare ce ar fi trebuit încasate pana la finalizarea duratei contractuale" daune interese ce sunt scadente la data comunicării din data de 15 martie 2021 a deciziei de revocare a mandatului.
Hidroserv i-a dat de bună voie o parte din bani, restul îi va da de nevoie. “In data de 02.04.2021, SOCIETATEA a achitat contestatorului suma de 30.276 lei reprezentând indemnizaţia pentru luna martie si plata pt concediile neefectuate pe anii 2020 si 2021, adică a efectuat plăţile menţionate la pct.l si 2 din cererea de plata”, se arată în documentul de la Tribunalul Gorj.

Restul sumei a obținut-o Plaveti în instanță, dar decizia nu este definitivă. Practic, acesta a cerut să i se plătească indemnizația, de 35.000 de lei brut, pentru restul perioadei din contract. “Astfel, pentru restul de 27 luni si 21 zile, indemnizaţia bruta ar fi fost 969.500 lei”, arată sursa citată.

Practic, Plaveti a muncit câteva luni, dar va fi plătit regește în contul a trei ani. “Obligă debitoarea să plătească contestatorului suma de 969.500 lei cu titlu de creanţă curentă. Respinge cererea reconvenţională, ca neîntemeiată. Obligă debitoarea la plata către contestator a sumei de 36.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, a fost decizia Tribunalului București din aprilie 2023, care a fost contestată de Hidroserv în iunie. Curtea de Apel București va da decizia finală.

Vizualizări: 6,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: