Eveniment

Casă distrusă de explozia unei sobe

Pompierii din cadrul ISU Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, din judeţul Dolj, după ce, vineri dimineaţa, a explodat o sobă, iar proprietarul s-a ales cu arsuri la nivelul feţei şi mâinilor.

"În jurul orei 07.53, un apel pe 112 anunţa explozia unei sobe neurmată de incendiu, în com. Calopăr, sat Bâzdâna. La faţa locului s-a deplasat Secţia de Pompieri Segarcea cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un echipaj de prim ajutor medical şi echipajul CBRN. Urmare a exploziei produse a rezultat o victimă de sex masculin cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare, conştient şi cooperant, fiind transportată la spital", a informat ISU Dolj.

De menţionat că satul Bâzdâna este cunoscut ca fiind o zonă cu potenţiale resurse de gaze naturale, care de multe ori au ţâşnit din fântâni şi au produs incendii, ultimul incendiu de acest fel fiind cel din septembrie 2022. Incendiul din septembrie 2022 s-a produs prin arderea gazelor evacuate pe cale naturală dintr-un puţ destinat alimentării cu apă pentru uzul gospodăresc, forat de un localnic, la adâncimea de circa 75 de metri. După izbucnirea incendiului, focul, care a ars câteva zile, a fost permanent supravegheat de către pompieri, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Calopăr a hotărât atunci contractarea în regim de urgenţă a unei firme specializate pentru cimentuirea/astuparea puţului forat.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: