Actualitate

Care este prioritatea zero a Sindicatului Mine Energie Oltenia

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, spune că prioritatea zero a organizației este transformarea contractelor de muncă încheiate în acest an pentru 1500 de salariați pe perioadă deterimată în contracte pe perioadă nedeterminată.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a exclus public această posibilitate, spunând că aceste contracte care expiră la 31 decembrie vor fi prelungite pentru șase luni. Asta pentru că planul de restructurare nu permite angajări, raportările către Comisia Europeană se fac la fiecare șase luni, iar administrația a obținut o amânare de doar șase luni a închiderii unor perimetre miniere și grupuri energetice, care ar fi trebuit să devină istorie la finalul acestui an.

Jan Popescu este însă optimist că locurile de muncă temporare vor deveni definitive. “Prioritatea zero a noastră este resursa umană”, a spus liderul sindical la Radio Infinit. “Contractele care expiră la 31 decembrie vor fi prelungite și transformate ulterior în contracte pe perioadă nedeterminată”, a mai spus Popescu. Cel mai probabil acest ulterior înseamnă la jumătatea anului viitor.

Acesta mai cere creșteri salariale și modificarea planului de restructurare, care oricum nu a fost respectat.

 

Vizualizări: 3,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: