Actualitate

Amenzi și avertismente pentru firme din Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 10-14 octombrie 2022 un număr de 38 controale, din care 29 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 9 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma acțiunilor efectuate, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 33 sancțiuni, din care 30 de amenzi contravenționale în valoare de 158.500 lei și 3 avertismente. 

Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 100 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

În acțiunile de control, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au beneficiat atât de sprijinul reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, cât și de cel al reprezentanților din cadrul Inspectoratului Județean de Politie Gorj.

„Atragem atenția asupra faptului că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: