Actualitate

Cărbunele din Gorj, pe piața liberă. ”Se vor păstra locurile de muncă”

Cărbunele extras de carierele Complexului Energetic Oltenia poate să ajungă pe piața liberă, fiind una din soluțiile realizabile pe care le propune liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, în coaliția de guvernare.

Până acum, CEO a închis șase grupuri energetice, iar în locul lor nu a fost construit nimic din ceea ce a promis Virgil Popescu în țară și din ce a pus pe hârtie la Bruxelles, ca jalon în PNRR - până în momentul de față avem ZERO parcuri fotovoltaice și ZERO grupuri pe gaze.

Totodată, Mihai Weber a făcut trimitere și spre resursa umană, unde riscul pierderii locurilor de muncă este extrem de mare.

”Carierele din Gorj nu trebuie închise accelerat, așa cum prevede Programul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, spune acesta. ”Conform studiilor efectuate, rezervele de lignit existente asigură continuarea activității pentru câteva zeci de ani de acum încolo, iar cererea de cărbune pe piața de profil, inclusiv din afara țării, există din belșug.
Avem obligația de a identifica toate soluțiile posibile (propuneri legislative, acte normative, etc), care permit continuarea activității carierelor Complexului Energetic Oltenia până la epuizarea rezervelor. 

Voi  propune grupului de lucru din cadrul Coaliției o nouă abordare a strategiei pe zona energetică, astfel încât cărbunele din Gorj, sub umbrela societății de stat, să ajungă inclusiv pe piața liberă. 

În acest fel se vor păstra locurile de muncă ale angajaților din cariere, reducându-se impactul social, și, totodată, impactul economic, în Gorj”, a anunțat pe pagina sa publică, Mihai Weber.
Lăsând la o parte coloritul politic, un lucru este cert: - până ajung "investițiile virtuale" să devină "investiții reale", zic să luăm de bun ceea ce deja avem, adică, exploatarea resursei naturale existente și menținerea în activitate a forței de muncă. Nimic mai simplu!

Vizualizări: 5,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: