Actualitate

Salariații din producție, cei mai liniștiți

Salariații Complexului Energetic Oltenia care lucrează în producție sunt mai liniștiți decât cei de la birouri.

“Eu îmi găsesc de lucru ca sudor, poate chiar pe aceiași bani, dar ăștia de la birouri ce fac? Cine le-ar da în privat salariile pe care le au acum, doar ca să întoarcă niște hârtii de pe o parte pe alta?”, ne-a scris un salariat.

Sunt zeci de firme în Gorj care angajează pe meseriile pe care le au de fapt minerii și energeticienii din CE Oltenia. Pentru că mineri este un fel de a spune, oamenii sunt sudori, electricieni, lăcătuși și așa mai departe. Iar cererea pentru astfel de meserii este mare, mai ales că în CEO sunt oameni care chiar știu meserie.

Ce-i drept, juriști și economiști pe salariile de la CEO mai rar ar angaja cineva. Au însă căutare informaticienii, care își găsesc ușor de lucru pe bani mai muți decât oferă compania minieră.

Peste doi-trei ani, când CE Oltenia va rămâne cu doar patru mii de angajați și va avea toate capacitățile pe cărbune în rezervă, numărul salariaților TESA va fi cam un sfert din cel actual. Cum puțini se încadrează la pensionare, cel mai probabil vor beneficia de programe de concedieri colective.

Vizualizări: 4,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: