Politică

Când se va face rectificare bugetară? 

Rectificarea bugetară, cea pe care o așteaptă majoritatea primarilor din județul Gorj, ar urma să se facă în luna noiembrie. Informația a fost dezvăluită de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că foarte mulți primari i-au mărturisit că nu mai au bani pentru a plăti asistenții personali, pentru cofinanțările la proiectele începute, sau chiar pentru a da salariile angajaților. 

Momentan se pot folosi bani din fondul de rezervă, însă primarii așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară. Doar așa vor putea face față cheltuielor din lunile de iarnă. 

„Nu am o situație centralizată a tuturor primăriilor din județul nostru, dar o să elaborăm o astfel de si tuație în următoarea perioadă. Sunt discuții și așteptăm o decizie din partea Ministerului de Finanțe legat de modul de alocare a banilor din fondul de rezervă, dar și de o eventuală modificare bugetară. Cred că până la finalul anului cu siguranță se va face. Este nevoie de această rectificare. Probabil în luna noiembrie, dacă luna aceasta nu va fi, cu singuranță în noiembrie se va face această rectificare bugetară”, a declarat Iulian Popescu, prefectul județului Gorj.

Primarii cu experiență în administrație susțin că traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, cum nu au mai întâlnit până acum.

„Suntem în imposibilitatea de a da salariile începând cu luna octombrie pentru că toate prevederile noastre bugetare au fost până în august, cel târziu, septembrie, așa s-a făcut în fiecare an. Este o situație ca niciodată. Am și eu 20 de ani de când sunt la primărie, dar nu am mai întâlnit caz ca acum. (...) Niciodată nu a venit prima rectificarea atât de târziu și nici nu se știe când va veni. De obicei venea o rectificare în august, septembrie și una în decembrie, la final de an, dar acum ne spun că nu au bani”, a afirmat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.”

 

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: