Social

Cămin cultural modernizat cu fonduri de la AFIR

Elevii din comuna gorjeană Cîlnic se vor putea bucura în curând de un cămin cultural modernizat și dotat la standarde europene.

Primarul Dumitru Vulpe a spus că investiția este realizată în procentaj de peste 70% și planul ar fi să fie finalizată în acest an.

Finanțarea de 270.000 de euro a fost obținută de la AFIR. ”Se lucrează la căminul cultural din centrul comunei. Până acum s-a realizat cam 70% din investiție și până la sfârșitul anului va fi gata. Valoarea proiectului este de 270.000 de euro și este realizat prin AFIR. Este singurul cămin cultural funcțional din Câlnic și trebuia reabilitat și extins”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din comuna Câlnic.

Copiii din localitate sunt principalii beneficiari. “Am făcut și grupuri sociale, pentru că nu avea, precum și dotări cu mobilier. În proiect a fost prevăzută și achiziția de instrumente muzicale și costume populare”, a mai precizat primarul.

În comuna Câlnic a mai funcționat un cămin cultural, în satul Vâlceaua, care ajunsese în paragină și va fi transformat în cămin de zi pentru bătrânii localității.

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: