Actualitate

Burlan se întâlnește cu protestatarii

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia continuă protestul început anul trecut pentru pensionarea la 52 de ani. Două legi au obținut până acum, una în vara trecută care le recunoaște condițiile speciale care le aduc o reducere de șase luni a vârstei de pensionare pentru fiecare an lucrat de acum încolo, o altă lege care le recunoaște retroactiv niște drepturi și care se află la promulgare.

Chiar dacă nu au obținut tot ce au dorit, de câștigat câte ceva a avut fiecare salariat din producție. Șase reprezentanți ai protestatarilor din piață au cerut o întâlnire cu parlamentarii de Gorj și cu reprezentanții Directoratului companiei, întâlnire ce va avea loc sâmbătă la sediul Prefecturii.

Protestatarii cer punerea în aplicare a legii 197/2001, în sensul recunoașterii retroactive a condițiilor speciale de muncă. Doar că asta nu este nici la îndemâna parlamentarilor, nici a directorilor, câtă vreme Casa de Pensii Gorj a respins cererile depuse, iar Tribunalul Gorj i-a dat dreptate. Drept este că, la Hunedoara sau Mehedinți, judecătorii au interpretat legea diferit de cei de la Gorj, adică așa cum o interpretează și protestatarii.

O altă solicitare este legată de creșterea salariilor și de angajarea de personal potrivit cererii de cărbune și de energie, aspecte deja negociate de sindicatele pe care protestatarii le blamează.

actualizare: Nici Burlan, nici parlamentarii nu au fost la discuții, cu excepția senatorului Ion Iordache.

Vizualizări: 2,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: