Actualitate

Burlan: Nu vom face contracte pe perioadă nedeterminată

Contractele celor 1.500 de salariați din Complexul Energetic Oltenia, care expiră la finalul anului, vor fi prelungite cu numai șase luni.

“Vom prelungi contractele celor care sunt pe perioadă determinată cu șase luni, după care vom face o analiză să vedem dacă vor fi prelungite în continuare”, a spus managerul Daniel Burlan.

Acesta exclude varianta ca salariații să fie încadrați pe perioadă nedeterminată, așa cum au început să ceară liderii sindicali. “Pe perioadă nedeterminată nu vom putea face aceste contracte, pentru că avem un plan de restructurare în baza căruia societatea beneficiază de aproximatic 2,6 miliarde de euro, unde sunt prevăzute măsuri pe care trebuie să le raportăm din șase în șase luni”, a mai spus Burlan la Radio Infinit.

Acesta a mai precizat că anumite perimetre miniere, prevăzute a fi închise la finalul acestui an, vor fi închise anul viitor. “În timpul anului viitor nu, dar la sfârșitul anului viitor vor fi închise perimetre din cauza epuizării rezervelor”, a spus Burlan.

Carierele Peșteana, Lupoaia și Husnicioara ale Complexului Energetic Oltenia erau programate pentru închidere la finalul acestui an, dar compania a cerut acceptul Comisiei Europene pentru o amânare de șase luni. 

Potrivit legii, o companie poate încheia doar de trei ori contracte pe perioadă determinată cu aceeași persoană, fiecare contract având o perioadă de cel mult 12 luni. Cei care au semnat în acest an, dacă semnează o prelungire de șase luni mai au apoi dreptul la încă 6 sau 12 luni. Cu alte cuvinte, când încep să învețe bine cu ce se mănâncă munca în cariere și termocentrale, trebuie să plece...

 

Vizualizări: 4,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: