Actualitate

Burlan atacă organizațiile de mediu: Să nu îi atragă pe salariați în acest joc.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a avut un atac la acele așa-zise organizații ecologiste care militează pentru închiderea accelerată a exploatărilor de cărbune.

Organizațiile de mediu contestă inclusiv strategia energetică, aflată în dezbatere publică. “Sunt contestatari, vedem aceste organizații neguvernamentale, aceste ONG-uri de mediu care critică Ministerul Energiei pentru că susține producția de energie pe cărbune și nu accelerează închiderea”, a spus Burlan la o emisiune.

Acesta a atacat prezența ecologiștilor la protestul salariaților CE Oltenia din Piața Prefecturii Gorj. “Mi se pare dubioasă și participarea acestor asociații în jurul nostru, în perioada asta. Am văzut niște asocieri care mie chiar îmi trezesc niște suspiciuni. (...) Nu vreau să merg mai departe cu acest subiect, dar faptul că interferezi, că vii în piață lângă protestatari, nu este în regulă”, a spus Burlan. 

Ecologiștii vor închiderea CE Oltenia și pentru acest motiv au susținut legea prin care minerii și energeticienii se vor pensiona la 52 de ani. Asta înseamnă pensionarea a jumătate din cei 12.000 de salariați în doi ani și jumătate, ceea ce va duce la închiderea de capacități, fie că vorbim de grupuri energetice sau cariere miniere.

“Dacă au un deziderat, așa cum spunea cineva în piață, să îl manifeste în altă parte, nu în jurul salariaților Complexului Energetic Oltenia, să nu îi atragă pe salariați în acest joc”, le-a transmis Burlan ecologiștilor.

Vizualizări: 3,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: