Actualitate

Bloc energetic modernizat, trecut în rezervă de capacitate

Complexul Energetic Oltenia a cheltuit peste un miliard de euro pentru programe de mediu, iar pe măsură ce a făcut investiții care să reducă poluarea, criteriile au devenit și mai dure.

Acum va fi pus în situația de a trece în rezervă tehnică un grup energetic, la puțini ani de la modernizare. Vorbim de grupul 5 Rovinari, aflat în modernizare de câțiva ani și care ar putea fi repus în funcțiune anul viitor, în 2023. Dar, din 2026 va intra în rezervă de capacitate, adică după numai trei ani de funcționare.

“În perioada 2023-2025, blocurile 4 Rovinari, 4 Turceni și 7 Ișalnița vor fi în rezervă de capacitate, iar în perioada 2026-2030, blocurile 5 Rovinari, 6 Rovinari și 5 Turceni vor fi în rezervă de capacitate”, a comunicat Complexul Energetic Oltenia. 

Având în vedere că toată Europa se confruntă cu o criză energetică, este totuși posibil ca piața să impună folosirea acestor grupuri. “Funcționarea acestor blocuri va fi dictată de rațiuni legate de securitatea aprovizionării cu energie sau de condițiile de piață”, a transmis compania.

Modernizarea Grupului 5 Rovinari era estimată la 140 de milioane de euro acum șapte ani, dar între timp au apărut lucrări suplimentare și actualizări de devize.

Vizualizări: 4,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: