Eveniment

Beat, a intrat cu duba în șanț. Ce explicație le-a dat polițiștilor!

Un bărbat din județul Botoșani, angajat al unei societăți din Gorj, a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a condus beat și a ajuns cu duba într-un șanț.

Fapta pentru care moldoveanul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu a avut loc la începutul anului, în 16 ianuarie. Conform anchetatorilor, acesta, în ziua respectivă, a consumat la imobilul din Târgu Jiu, în care locuieşte cu chirie, cantitatea de 500 ml ţuică de casă, deși nu mai mâncase din ziua anterioară. 

Apoi, s-a urcat la volanul autoutilitarei societății pentru care lucrează ca muncitor în construcții și a plecat din Târgu Jiu spre Scoarța. ”În momentul în care a ajuns pe raza localităţii Drăgoieni, a pierdut controlul volanului, părăsind suprafaţa carosabilă şi oprindu-se în şanţul pluvial de lângă marginea drumului. Deplasându-se la faţa locului, agenţii de poliţie rutieră au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest marca Drager, care la ora 18:49 a înregistrat o valoare de 0,77 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Din buletinul de analiză toxicologică a rezultat că avea în sânge o alcoolemie de 2,26 g‰ . Pe parcursul urmăririi penale, acesta şi-a însuşit rezultatul analizelor de laborator și nu a solicitat efectuarea calcului retroactiv al alcoolemiei, recunoscând fapta comisă şi indicând consumul de băuturi alcoolice. 

Acesta le-a explicat polițiștilor motivul pentru care a ajuns în șanț cu duba. ”Cu ocazia audierii, inculpatul a susţinut că accidentul de circulaţie s-a datorat faptului că anvelopa de pe partea stângă faţă a făcut explozie în timpul deplasării şi nu a mai putut controla direcţia de deplasare a autoutilitarei”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Magistrații au dispus în cazul său suspendarea executării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul localității de domiciliu timp de 80 de zile. Mai mult, a fost obligat la plata sumei de 750 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Hotărârea pronunțată miercuri, 29 iunie, de Judecătoria Târgu Jiu poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: