Eveniment

Băut pe moped. Un câine l-a dat de gol!

Un gorjean de 27 de ani care s-a urcat băut și fără permis pe moped a primit două condamnări a câte nouă luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Sentința din 3 august a Curții de Apel Craiova este definitivă.

Bărbatul are un moped marca Piaggio, pe care l-a condus pe 12 iulie 2018, deși băuse înainte un litru de bere și un pahar de vin, fără a mânca.

“Ulterior, în jurul orei 22:30, deși a realizat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a condus mopedul marca Piaggio (...) împrejurare în care, la apariția intempestivă a unui câine, a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut pe suprafața carosabilă, suferind leziuni corporale minore”, se arată în documentul de la instanță.

Chiar dacă la fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță, bărbatul a refuzat transportarea la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La controlul efectuat, tânărul nu a putut prezenta organelor de poliție permisul de conducere, susținând în fața acestora că urmase cursurile de legislație rutieră, însă nu susținuse și promovase examenul în vederea obținerii acestui document.

Întrucât emana halenă alcoolică, târgujianul a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 22:38 rezultând o concentrație de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, alcoolemia a fost chiar mai mare.

“Contopește cele două pedepse aplicate în pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 3 luni închisoare, stabilind inculpatului pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare. În baza art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare și stabilește termen de supraveghere de 2 ani”, au decis judecătorii.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: