Eveniment

Băut la volan, în Motru

Un paznic a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei. Sentința Judecătoriei Motru de la începutul acestei săptămâni nu este definitivă. Acesta a urcat băut la volan.

Fapta s-a petrecut pe 8 martie anul trecut, seara, când bărbatul a bărut trei beri și apoi a plecat de la bar cu mașina.

Pe bulevardul Trandafirilor din Motru a fost oprit de către un echipaj de poliție. “Ulterior legitimării inculpatului s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,71 mg/l”, este acuzația oamenilor legii.

“Instanţa apreciază că inculpatul are aptitudinea subiectivă de a se corija, de a se elibera de mentalitatea şi de deprinderile antisociale care l-au antrenat pe calea infracţiunii, prin eforturi făcute sub ameninţarea pedepsei la care a fost condamnat şi de a cărei executare poate scăpa numai printr-o conduită corectă şi deci prin autoreeducare, cu atât mai mult cu cât, din comportarea sa în faţa instanţei, s-a constatat ca acesta are posibilitatea reală de îndreptare fără executarea efectivă a pedepsei în regim de detenţie, motiv pentru care instanţa apreciază că se impune supravegherea atentă a acestuia, şi, pe cale de consecinţă se va dispune amânarea executării pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani ce constituie termen de încercare”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul s-a arătat dispus să presteze muncă în folosul comunității.

Vizualizări: 2,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: