Social

Bătrânii din azil, pitulați să nu-i găsească polițiștii

Cele 11 persoane vârstnice şi vulnerabile găsite luni seara într-un imobil din Tunari ar proveni de la un centru din Voluntari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.


Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a explicat că cei 11 bătrâni bolnavi ascunşi într-o casă în construcţie din Tunari trăiau în condiţii ce îi puneau în pericol.

"Din pozele pe care le-am văzut, cel puţin cine i-a trimis acolo, nu i-a trimis ca să fie în siguranţă, i-a trimis ca să îi ascundă într-o clădire în construcţie, neterminată. Dacă vă spun că scările nu aveau balustradă, adică de la etaj, coborând, putea să cadă oricine şi să aibă leziuni foarte grave dacă nu chiar să îşi piardă viaţa. Nu e locaţie în care să fie oameni, care să fie locuită. Cine i-a trimis acolo, de ce i-a trimis acolo, asta e ancheta pe care o va face Poliţia, cu siguranţă. Pe linie medicală, evaluarea lor iniţială şi transferul lor către o altă locaţie au fost o prioriate, lucru pe care l-am făcut ca misiune de sprijin", a declarat Raed Arafat.

Poliţiştii ilfoveni, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi personal medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au intervenit, luni seara, la un imobil în construcţie din Tunari, unde au fost găsite 11 persoane vârstnice şi vulnerabile , care ar fi fost relocate acolo pentru a nu fi găsite de autorităţi , potrivit unui comunicat de presă transmis anterior de IPJ Ilfov şi ISU BIF.

 


„În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov. Se continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale", se precizează într-o informare transmisă de IPJ Ilfov.

Vizualizări: 986

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: