Eveniment

Bărbat drogat, femeie băută

Tot felul de probleme au găsit polițiștii în acest weekend pe șoselele din Gorj. Băuți, drogați, fără permis, cooperanți sau nu, cam acestea au fost caracteristicile unor șoferi trași pe dreapta.

Sâmbătă, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în flagrant delict un tânăr de 26 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența substanțelor psihoactive, aspect rezultat în urma testării cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanțe.

Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea recoltării probelor biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Tot sâmbătă, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe raza municipiului Târgu Jiu, o femeie de 34 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism în cazul căreia, fiind testată cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarea auto a fost însoțită la spital, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

În urma cercetarilor s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredințat, cu bună știință, pentru a fi condus pe drumurile publice, de soțul acesteia, în vârstă de 37 de ani.

“În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și încredințarea unui vehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane aflate sub influența alcoolului”, transmite IPJ Gorj.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Politiei Orașului Novaci au efectuat semnal de oprire regulamentar unui autoturism, care se deplasa pe DN 67 Bumbesti Pițic, din direcția Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, conducătorul auto neoprind la semnal.

“La scurt timp, după circa 4 km polițiștii au oprit autoturismul în trafic, ocazie cu care au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. În urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată Poliția.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Și vineri au fost probleme. Polițiștii au oprit, pe raza comunei Teleşti, pe un tânăr de 19 ani, din comuna Peştişani, care conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tot vineri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Coțofenii din Față, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și având aplicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare atribuite unui autoturism, pe DN 67 Ciuperceni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și având montate plăcuțe cu numere false.

 

Vizualizări: 958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: