Politică

AUR, reacție în cazul polițistului aflat de zece zile în greva foamei

Alianța pentru Unirea Românilor solicită intervenția imediată a ministrului de Interne Lucian Bode în cazul agentului de poliție gorjean Paul Nicolae Feroiu, aflat în greva foamei de 10 zile în fața MAI. Totodată, AUR solicită comisie imparțială pentru rezolvarea situației polițistului și încetarea presiunilor exercitate asupra acestuia.

„Cu un copil de 7 ani care plânge și întreabă de ce tatăl său nu vine acasă, polițistul nu îi poate face parastasul mamei sale răposate acum o lună, întrucât, din disperare, după mai multe rapoarte și memorii, a recurs la această formă extremă de protest. De la încadrarea în IPJ Gorj și până în prezent, Feroiu a activat în structura Serviciului pentru Acțiuni Speciale (vestiții ,,mascați”). A semnalat nereguli ale conducerii Poliției Județene și răspunsul a fost mutarea la logistică, trimiterea la testul psihologic, iar acum i se ordonă tratament psihiatric. Campion al MAI la sporturi de contact, instructor de tir și de tactică polițienească de intervenție, ultragiat de infractori de trei ori, polițistul nu cere sporuri la soldă și nu cere funcție sau avantaje, ci să lucreze în cel mai riscant loc, la acțiuni speciale“, se arată în comunicatul AUR.

În vederea clarificării și soluționării situației, senatorul Claudiu Târziu, membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a adresat o interpelare ministrului de Interne Bode, iar Rodica Boancă, președintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupției și Petiții, a primit petiția polițistului, la care va formula un răspuns.

Vizualizări: 1,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: