Actualitate

Au mai băgat o perfuzie la CE Oltenia 

Guvernul a prelungit până la 1 octombrie activitatea grupurilor 3 Rovinari și 7 Turceni, care, potrivit planului de restructurare, ar fi trebuit închise peste trei zile.

Liderul sindical Nicu Bunoaica spune că guvernul a mai băgat o perfuzie la CE Oltenia, dar că sfârșitul va fi același.

“Vor liniște în perioada asta. Deja, ei, probabil, au văzut că sunt voci care spun că trebuie să oprim lucrul, să ne cerem drepturile. La presiunea publică au luat această decizie și pentru că încă mai au nevoie de CEO”, a mai spus sindicalistul pensionat.

Executivul amână până pe 1 octombrie 2023 închiderea grupurilor energetice pe bază de lignit 3 Rovinari şi 7 Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Energiei.

"Articol unic. – Se aprobă amânarea închiderii a 660 MW de capacități de producere a energiei electrice pe bază de lignit prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de urgență nr.108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.334/2022, cu modificările și completările ulterioare și a exploatărilor miniere aferente acestora, până la data de 1 octombrie 2023", se arată în proiect.

Guvernul invocă situaţia energetică extrem de dificilă din ţară şi din întreaga Europă, dar și faptul că modernizarea grupului 5 Rovinari nu a fost finalizată.

Vizualizări: 2,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: