Social

Au ajuns la spital din cauza caniculei

Canicula din ultimele zile de la Târgu Jiu a făcut ca mai mulți oameni să ajungă la spital din cauza temperaturilor ridicate.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost solicitată în perioada 13 – 19 iulie 2023,  da mai mulți oameni cărora li s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate. Astfel, la UPU s-au prezentat 11 pacienți care au avut de suferit din cauza caniculei. 

Este vorba și de pacienți tineri dar mai ales vârstnici, vârstele celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind cuprinse între 30 și 75 de ani. Dintre aceștia doar un singur bărbat a avut nevoie și de internare din cauza unor probleme neurologice, restul persoanelor primind doar îngrijiri de urgență.

Cele mai multe au fost cazuri au fost cele de lipotimii, persoanele prezentând simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate din această perioadă, au precizat medicii.

Pe perioada de caniculă se recomandă evitarea expunerii voluntare la soare sau sportul în intervalul orar 11:00 – 18:00, dar și purtarea hainelor de culoare deschisă şi acoperirea capului.

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: