Diaspora

Atac terorist... cu arc și săgeți. Cinci oameni au murit!

Danezul care a fost arestat după ce a ucis cinci oameni și a rănit alți doi într-un atac cu arc și săgeți în Norvegia este un bărbat de 37 de ani convertit la Islam ce era cunoscut poliției și fusese în contact cu serviciile de sănătate.

Bărbatul de 37 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat miercuri seară în orașul Kongsberg după un atac de jumătate de oră ce a început într-un supermarket și s-a încheiat cu arestarea suspectului după ce poliția a tras focuri de avertisment.

Mai multe surse independente au declarat televiziunii norvegiene TV 2 că bărbatul, ce trăia în Kongsberg de mai muți ani ”era convertit la Islam”.

Autoritățile nu au confirmat, până acum, informația, nici nu au dezvăluit motivul atacului, dar șeful poliției, Øyvind Aas, a declarat miercuri seară că oamenii săi vor investiga, ”natural”, dacă este vorba de un act terorist.

De asemenea, o procuroare din poliție, Ann Irén Svane Mathiassen, a afirmat că bărbatul era cunoscut forțelor de ordine pentru ”mai multe chestiuni diferite” și ”a fost în contact cu serviciile de sănătate de mai multe ori”, refuzând însă să dea detalii pe această temă.

 

Suspectul a recunoscut că este cel care a desfășurat atacurile, dar nu s-a declarat încă oficial vinovat de acuzațiile penale ce i se aduc.

Bărbatul a fost dus într-o secție de poliție din orașul Drammen, unde potrivit avocatului său, Fredrik Neumann, a fost chestionat timp de peste trei ore, cooperând cu autoritățile.

Potrivit avocatului, mama suspectului este daneză, iar tatăl norvegian. Poliția consideră că bărbatul a acționat singur, nefiind ajutat de complici. De asemenea, reprezentanți ai forțelor de ordine au declarat agenției norvegiene NTB că atacatorul a folosit și alte arme în afară de arc și săgeți, fără a dezvălui care sunt acestea.
 

Vizualizări: 2,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: