Actualitate

Arenă de 75 de milioane de euro, la Craiova

Craiova va beneficia de o arenă ultramodernă, care va costa aproximativ 75 de milioane de euro. Este vorba despre un complex sportiv multifuncțional, care cuprinde o arenă de atletism și velodrom.

Arena va avea o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri și ar urma să fie ridicată în locul stadionului „Tineretului”.

„Se dorește realizarea unei clădiri multifuncționale care să cuprindă arenă de atletism și velodrom, omologată în vederea desfășurării de competiții internaționale pentru atletism și ciclism, investiție modernă și utilă comunității locale. Construcția acestui complex sportiv la standarde internaționale se va integra în infrastructura sportivă existentă, creând premisele pentru ca municipiul Craiova să devină o destinație sportivă internațională”, se arată în referatul de aprobare întocmit de Direcția Tehnică a Consiliului Județean Dolj.

După ce va fi aprobat studiul de fezabilitate, Consiliul Județean Dolj va înainta licitația pentru construcția arenei. 

Complexul sportiv se află pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, cea care a finanțat și construirea stadionului de fotbal „Ion Oblemenco”, dar fondurile nu au fost încă aprobate.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: