Eveniment

Aproape 100 de dosare la DNA legate de achizițiile Covid

Au furat de au rupt în pandemie, iar pentru distragerea atenției de la acest aspect ne-au tot livrat zilnic... valul 2, valul 3, acum valul 4. Adică... panică, cât mai multă panică. 

Se știe peste tot în lume că pandemia a fost o afacere de mii de miliarde de euro, din care câteva zeci de miliarde de euro a sifonat și România.

DNA a anunțat că are înregistrate 95 de dosare de corupție vizând achiziții în pandemia de COVID, cu sume exorbitante, de măști, izolete și diverse materiale sanitare, a declarat luni șeful DNA, Crin Bologa. 

"În prezent, avem în derulare comisii rogatorii internaţionale aproape pe toate continentele în încercarea de a găsi bani şi bunuri obţinute de persoane cercetate de noi pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie atât în ţările UE, dar şi în ţări din Africa, din Asia”, a spus șeful DNA.

Asta pe lângă dosarele deja soluționale. “Şi aici, sigur, şi în legătură cu dosare pe care le avem în lucru în legătură cu infracţiunile săvârşite în pandemie. Încă mai avem înregistrate 95 de astfel de dosare. S-au adus diferite aparaturi medicale, măşti, izolete din ţări precum Turcia, China şi din alte state ale lumii. Noi avem comisii rogatorii şi în aceste state, dar şi în alte state ale lumii, în care vrem să vedem ce resorturi au stat la baza unor achiziţii de materiale neconforme cu sume exorbitante şi cu încălcarea procedurilor", a spus șeful DNA, la o dezbatere Expert Forum cu tema "Disimularea produsului infracţiunii - o provocare în recuperarea prejudiciilor cauzate de infracţiuni". 

La acest moment stăm și ne scărpinăm în cap ca maimuțele, fiindcă nimeni nu mai înțelege nimic. Bani, bani... munți de bani, care să ce?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne transmite că, chiar dacă suntem vaccinați, trebuie să purtăm în continuare măşti, să păstrăm distanţarea socială şi alte măsuri de siguranţă anti - Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul. Ce vorbești, domneeee, pare așa, un fel de vitezoman pe care l-au identificat cu aparatul radar undeva prin Plopșoru și se îndreptă spre Tg Jiu. 

„Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate. Abordare de noaptea minții, zic!

Păi, ce făcurăm cu "rovaccinare", "relansare"?

Știu. Așteptăm să apară rapelul la rapel, fiindcă musai să fie "învinsă" și tulpina Delta! 

O temă reală pentru DNA, restul... doar povești și atentate la siguranța națională!

Vizualizări: 1,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: