Social

Aparegio anunță creșteri de tarife

Operatorul Aparegio Gorj SA anunță modificarea prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare. Astfel, prețul la apă potabilă va fi de 6,03 lei metrul cub fără TVA, de la 5,38 de lei fără TVA metrul cub, cât este în prezent. De asemenea, tariful la canalizare-epurare va fi de la 1 ianuarie 2024 de 7,30 de lei metrul cub fără TVA, față de 6,21 de lei fără TVA metrul cub, cât este în prezent.

Prețul total la serviciile de apă-canal va fi de 13,33 lei fără TVA metrul cub, în prezent fiind de 11,59 lei fără TVA metrul cub. Conform Aparegio Gorj, noile prețuri și tarife au fost aprobate de către ANRSC prin deicizia numărul 189 din 06.12.2023.

„Strategia tarifară prevede ajustarea tarifelor pe termen lung, atât în termeni reali, cât și pe bza inflației și are în vedere, în principal, să acopere: Costul justificat economic al furnizării serviciilor; Respectarea autonomiei financiare a companiei; Funcționarea eficientă și în siguranță a serviciilor, protecția mediului și sănătatea populației; Constituirea și alimentarea fondului IID conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 198 din 2005, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit Aparegio Gorj.

 

 

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: