Ultima oră

Anunță o nouă ordonanță a austerității

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, la Bruxelles, că în şedinţa de Guvern de vineri va adopta o nouă ordonanţă de urgenţă în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât şi la nivel local, el precizând că cea mai mare miză a sa este să nu existe niciun risc privind blocarea fondurilor europene. Despre cererea de plată numărul 3 din PNRR, şeful Executivului a arătat că va fi depusă până la începutul lunii noiembrie.

 

”Mâine, eu, în şedinţă de Guvern voi adopta o nouă ordonanţă de urgenţă în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât şi la nivel local. Prioritatea noastră rămâne foarte clar să nu existe, şi în acest moment, dacă vom lua aceste măsuri, nu există niciun risc în ceea ce priveşte blocarea fondurilor europene”, a anunţat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că aceasta este ”cea mai mare miză pe care a avut-o de la începutul mandatului şi pe care o are în continuare”.

  
  
Despre depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR, şeful Executivului a afirmat că aceasta va fi depusă până la începutul lunii noiembrie”.

”Este aproape finalizată, a fost şi domnul ministru Burduja două zile la Bruxelles, la dânsul mai erau nişte restanţe de la fostul ministru, celebrul ministru al energiei dinainte, sperăm să le finalizăm. Mai este o discuţie pe jalonul 206, pe care ministrul Finanţelor va trebui să închidă aceste discuţii săptămâna viitoare”, a completat premierul Ciolacu.


 

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: